Voor vrijwel iedere onderneming of bedrijf is zakelijk internet van essentieel belang. In het huidige digitale tijdperk is het bijna ondenkbaar geworden om zaken te doen zonder goed internet. Met de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie zien we dat er meerdere manieren worden aangeboden om internet af te nemen. De twee meest geavanceerde hiervan zijn via de glasvezel kabel en via een straalverbinding.

Maar wat is precies het verschil tussen glasvezel en straal, en welke verbinding is het meest geschikt voor jouw bedrijf?

Snelheid

Zowel met een glasvezel- als straalverbinding beschik je over razendsnel internet. We hebben het dan over downloadsnelheden van 10 gigabyte per seconde. Dit is ideaal voor bedrijven die met grote hoeveelheden data werken, maar ook wanneer snelheid een belangrijke rol speelt in de markt waarin je actief bent.

Denk hier bijvoorbeeld aan ondernemingen die actief zijn in aandelenhandel of in de blockchain industrie. Hierbij speelt snelheid een cruciale rol, dus is het van belang om de beste internetverbinding tot je beschikking te hebben.

Glasvezel op steeds meer locaties beschikbaar

De afgelopen jaren is er in Nederland sterk geïnvesteerd in de aanleg van een hoogwaardige zakelijk glasvezel infrastructuur. Hierdoor zijn veel regio’s in het land nu aangesloten op een glasvezel netwerk.

Het grote voordeel van een glasvezelaansluiting is dat je altijd een zeer stabiel netwerk hebt en je even snel kunt uploaden als kunt downloaden. Daarnaast kun je met veel mensen de verbinding gebruiken zonder dat dit de snelheid van je internet sterk beïnvloed.

Straalverbinding voor moeilijk bereikbare gebieden

Wanneer je actief bent in een afgelegen regio of wanneer er bij jou geen glasvezelverbinding beschikbaar is, kun je er voor kiezen om gebruik te maken van een straalverbinding als snelheid voor jou een belangrijke factor is bij het gebruik van zakelijk internet.

Een straalverbinding kan in veel gevallen zelf nog hogere snelheden bereiken dan met een glasvezelverbinding, mede doordat de verbinding puur en alleen op jouw bedrijf is afgestemd. Dit houdt in dat er geen tussenkomst van andere partijen op deze verbinding is.

Wel is het belangrijk om aan te merken dat een straalverbinding alleen mogelijk is wanneer er geen sprake is grote objecten die de connectie kunnen verhinderen, denk bijvoorbeeld aan elektriciteitsmasten of hoge kantoorpanden.

Is snelheid dus van cruciaal belang voor jouw bedrijf? Switch dan naar supersnel internet en sluit je aan op een glasvezel- of straalverbinding.