Als startende ondernemer kunnen er verschillende redenen zijn, om het beleggen van geld te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je op een later moment in nieuwe productiemethodes wilt kunnen investeren. Door je huidige kapitaal tijdelijk te beleggen, kun je profiteren van het rendement wat je op deze belegging verdient.

Er zijn meerdere mogelijkheden om geld te beleggen als startende ondernemer, waarover we je in dit artikel meer vertellen.

Houd er rekening mee dat er aan het beleggen van geld risico’s kleven. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat aandelenkoersen sterk kunnen dalen. Je loopt zodoende het risico om geld te verliezen!

Verschillende vormen van beleggingen

Zoals reeds werd aangehaald, zijn er verschillende manieren om geld te beleggen. Denk aan een belegging in valuta, een belegging in aandelen, enzovoorts. Ook crowdfunding is een populaire vorm van investeren.

Bij crowdfunding zorg je er samen met andere investeerders voor, dat een bedrijf haar financiering rond krijgt. Dit kan bijvoorbeeld de financiering voor nieuwe machines zijn, maar ook de financiering van de omzetbelasting of de aankoop van een bedrijfspand.

Maandelijks betaalt het bedrijf een deel van het geleende geld terug, in combinatie met een bepaalde rente. De rente en looptijd verschillen per project.

Meer zekerheid met een beleggingsfonds

Wanneer je voor een belegging in aandelen kiest, is het belangrijk om je vooraf goed in te lezen. Je wilt immers voorkomen, dat je als startende ondernemer een groot deel van je beginkapitaal verliest door risicovolle beleggingen.

Verstandiger kan het zijn, om voor een belegging in een beleggingsfonds te kiezen. Bij een beleggingsfonds zorgt een externe partij voor een divers portfolio binnen een bepaalde sector of markt.

De risico’s worden zo gespreid, waardoor de kans op een groot verlies afneemt. Andersom zal het rendement ook lager zijn.