Veel werkgevers bieden werknemers de mogelijkheid om een zakelijke zorgverzekering af te sluiten. Dit is doorgaans voordeliger dan persoonlijk een zorgverzekering afsluiten, doordat men profiteert van een aantrekkelijke collectiviteitskorting.

Houd er echter rekening mee, dat er aan zo’n zakelijke zorgverzekering haken en ogen kunnen zitten. In dit artikel beschrijven we drie punten, waarop men moet letten bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Bovenal is het belangrijk om hier tijdig aan te denken. Het overstappen naar een andere verzekeraar of het afsluiten van een nieuw type verzekering is maar eens per jaar mogelijk. Alle mutaties worden op nieuwjaarsdag verwerkt, waarna je weer een jaar moet wachten als je over zou willen stappen.

Rond de jaarwisseling is het vaak erg druk bij zorgverzekeraars. Geef een overstap zodoende voor de jaarwisseling door, om er zeker van te zijn dat deze verwerkt kan worden.

#1: let op de dekking van een zorgverzekering

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de dekking van een zorgverzekering. Bij de ene zorgverzekering is de dekking uitgebreider, dan bij andere zorgverzekeringen.

Dit valt terug te zien in de premie die voor een verzekering gerekend wordt. Ook het verschil in service kan van invloed zijn op de kosten die betaald moeten worden. In de polisvoorwaarden van een zorgverzekering vind je precies terug, welke kosten wel of juist niet onder de zorgverzekering vallen.

Zo kun je een goede vergelijking maken tussen verschillende verzekeringen. Vaak is het via een werkgever mogelijk om een verzekering bij een verzekeraar af te sluiten.

Doordat een grote groep medewerkers zich bij deze zorgverzekeraar aansluit, profiteer je van korting.

#2: mogelijkheid tot het afsluiten van aanvullende verzekeringen

Wanneer je voor een zorgverzekering via je werkgever kiest, is het verstandig om vooraf uit te zoeken of je ook aanvullende verzekeringen af kunt sluiten.

Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende tandartsverzekering, als blijkt dat je regelmatig complicaties aan je gebit hebt. In zo’n geval zijn de kosten voor een tandartsverzekering lager dan de kosten voor de losse behandelingen.

Mocht je eens in de zoveel jaar een gaatje hebben, dan is een tandartsverzekering vaak niet het geld waard. Op internet vind je handige tools, waarmee je kunt berekenen of aanvullende verzekeringen voor jou interessant kunnen zijn.

#3: online vergelijkingstool gebruiken

Met een online vergelijkingstool is het mogelijk om een vergelijking te maken tussen de zorgpremie van de zakelijke zorgverzekering en een verzekering die je zelf afsluit.

Door de verschillende zorgpremies te vergelijken zie je in een oogopslag, welke zorgverzekering het beste bij je past. Zoals eerder beschreven werd, is het zaak om niet alleen naar de zorgpremie te kijken.

Let ook goed op de dekking die een bepaalde zorgverzekering je biedt!

Het kiezen van de beste zorgverzekering zou op basis van bovenstaande aandachtspunten een stukje makkelijker geworden moeten zijn. Vind je het lastig om een keuze te maken op het gebied van zorgverzekeringen?

Laat je in dit geval adviseren door een verzekeringsadviseur.