Waar Nederland vroeger een voorvechter was op het gebied van cannabisgebruik zijn ze inmiddels door meerdere landen ingehaald. In Uruguay en enkele staten in de VS is het al een tijdje legaal.

Ook in Canada is de teelt en verkoop van cannabis gelegaliseerd. Nu de wiet business uit de illegaliteit tevoorschijn komt en een legitieme business wordt, zijn er heel veel kansen. Het is een sterk opkomende markt en daar kan jij van profiteren.

Enorme groei

De groei in de cannabis industrie is enorm. De grootste namen zijn met honderden procenten gegroeid in één jaar tijd.

Er is dus een kans op een geweldig rendement. Ook kleinere bedrijven in de sector groeien sterkt.

Het is dus echt de markt die groeit en het ligt niet aan enkele bedrijven die het specifiek goed doen.

Spreid je kansen

Er zijn veel bedrijven in de cannabis industrie die nu sterke groei doormaken. Omdat het nog zo’n jonge industrie is, is het lastig in te schatten welke bedrijven veilige en betrouwbare investeringen zijn voor de langere termijn.

Je moet in deze nieuwe tak van sport dus je kansen spreiden. Investeer in meerdere bedrijven in de cannabis industrie.

De risico’s

Tot nu toe klinkt de cannabis industrie zeer veelbelovend. Hoge groei en een hoog rendement, dat klinkt te goed om waar te zijn.

Er zijn ook risico’s verbonden aan de cannabis industrie en deze moet je zeker ook meenemen in je afweging om in de industrie te investeren.

Legaliteit zal altijd een risico blijven. Het aantal landen waar cannabis legaal verkocht kan worden, stijgt gestaag, maar dit geeft geen garanties voor de toekomst.

Als er in weinig nieuwe landen cannabis gelegaliseerd wordt dan kan de markt gaan stagneren. Verder is er ook geen zekerheid dat de legale status in bepaalde landen behouden blijft. In de Verenigde Staten is de federale overheid sterk tegen cannabisgebruik.

De VS hebben een enorm aandeel in de huidige markt en als cannabis op landelijk niveau weer illegaal wordt, kan dit een enorme impact hebben op jouw investering.

Ethische bezwaren

Aangezien cannabis als recreationele drug kan functioneren zullen er altijd mensen zijn die ethische bezwaren hebben tegen het investeren in deze industrie.

Als deze ethische opvatten wijd verspreid raken, kan dat de groei van de hele sector onderdrukken.

Niches

De meest bekende functie van cannabis is natuurlijk de recreationele functie. Dat is het imago dat er onlosmakelijk aan verbonden is. Er zijn echter ook een hele hoop andere interessante toepassingen.

Denk hierbij aan drankjes, zalfjes, sprays en oliën. In deze niche functies zijn er ook interessante bedrijven met sterke groei om in de gaten te houden.

Samengevat is de cannabis industrie een zeer sterke groeimarkt. Voor de gedurfde investeerders kan er een hoog rendement gehaald worden. Het imago als drug zal echter altijd een risico zijn.

Politici en investeerders die ethische bezwaren of andere politieke agenda’s hebben kunnen roet in het eten gooien. Hou het nieuws over de legale status van cannabis dus goed in de gaten.