Als ondernemer komt er vaak een moment dat je een werknemer in dienst moet nemen, omdat je het werk in je eentje niet langer aankan. Bij het aannemen van een werknemer komt veel kijken, met name de eerste wanneer er nog geen vaste handelingen zijn aangelegd voor het proces.

Als ondernemer is het verstandig om een belastingadviseur in te huren die alles op orde maakt voor de procedure, omdat je te maken krijgt met erg veel verplichtingen, belastingen en heffingen die allemaal netjes geregeld moeten worden. In dit artikel lees je de basis over het salaris van een werknemer.

Het bruto minimumloon

In Nederland geldt een minimumloon dat het minimale bedrag is dat een werknemer uitbetaald moet krijgen. Het minimumloon is een brutobedrag en geldt voor iedereen van 23 jaar. Werknemers onder de 23 jaar hebben een minimumloon dat een percentage is van het ‘volwassen’ minimumloon. Bijvoorbeeld: 18-jarigen hebben recht op 45,50% van het wettelijk minimumloon.

Het minimumloon is een brutobedrag dat wordt weergeven per fulltime maand. Hoewel ook vaak wordt gesproken over het minimum uurloon of minimum weekloon, worden al deze bedragen berekend Soccer vanuit het minimummaandloon. Hou er daarom rekening mee dat het minimum uurloon meer dan twee getallen achter de komma heeft officieel. Het bruto minimum uurloon kan bijvoorbeeld een kwart cent bevatten.

Van bruto naar netto

Als werkgever moet je letten op zowel het bruto- als cheap nba jerseys nettoloon. Het brutoloon is het loon van de werknemer voordat de loonbelasting en verschillende ranch premies zijn afgetrokken. Na aftrek van deze bedragen houd je het Meesman nettoloon over. De verschillende premies en loonbelasting worden door de werkgever al afgetrokken en afgedragen aan de belastingdienst. Het is wholesale mlb jerseys verstandig een boekhouder of Team accountant in te huren voor deze zaken, gezien de vele regels, heffingen en Wholesale Nike Seattle Seahawks Jerseys belastingen die komen kijken bij de berekening.

Vanaf het brutoloon worden allereerst de premies voor de Volksverzekeringen afgetrokken. De Volksverzekeringen zijn:

  • De algemene ouderdomswet (aow)
  • De algemene nabestaandenwet (anw)
  • Wet langdurige zorg (wlz)

Behalve deze premies, wordt ook loonbelasting afgetrokken van het brutoloon.

Belastingschijven en het brutoloon

Hoeveel premie en belasting betaald moet worden hangt af van de hoogte van het salaris van de werknemer. In Nederland bestaan vier belastingschijven. In schijf 1 betaal je 36,55% premie/belasting, in schijf 40,40%, in schijf 3 eveneens 40,40% en in schijf 4 tenslotte 52%. Het verschil tussen schijf 2 en 3 is dat in schijf Affiliate 2 nog premies worden betaalt en schijf 3 volledig uit loonbelasting bestaat.

Schijf 1 geldt tot een bruto belastbaar inkomen van € 19.922 per jaar. Vanaf € 19.923 betaal je belasting over schijf 2 (40,40%) tot een bedrag van € 33.715. Vanaf € 33.716 betaal je onder schijf 3. Op dezelfde manier betaal je op een gegeven moment over schaal 4 bij een wholesale jerseys hoog inkomen. Let op: Bij een jaarloon van € 20.000 betaal je dus niet over het volledige bedrag 40,40% heffing, maar over slechts € 20.000 – € 19.922 = € 78.

Bruto netto berekenen

De berekening van bruto naar netto wordt gemaakt door de boekhouder of accountant. Een benadering van de bruto netto Image berekening kan je bijvoorbeeld op bruto-netto.nl vinden. Je vult op de calculator het bruto-inkomen van de (toekomstig) werknemer in en kunt aangeven of er sprake is van een specifieke cao. De calculator uit laat vervolgens zien hoeveel nettoloon er over blijft en welke bedragen er worden ingehouden van het brutoloon. Hoewel de calculator niet 100% accuraat is (omdat er altijd kleine verschillen per situatie zijn), is de calculator nauwkeuriger dan veel simpele bruto netto calculators op het internet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER