Ben je op zoek naar een alternatieve belegging en ben je niet bang om wat risico te nemen bij het investeren? Dan kun je wellicht in de Noord-Koreaanse won investeren. Topbelegger Jim Rogers geeft dit advies aan beleggers die naar alternatieve beleggingen zoeken, simpelweg omdat hij verwacht dat het land ooit de poorten gaat openen.

“Kopen we allemaal Noord-Koreaanse munten, dan worden we rijk.” Let wel dat dit gezegd wordt door een topbelegger die niet bang is om risico’s te nemen. Eerder belegde hij al geld in Zimbabwe en ook overwoog hij opties als Kazachstan en Rwanda. Goede beleggingen, maar wel zeker beleggingen met risico.

Noord-Korea wordt steeds opener

Volgens Jim Rogers is het investeren in de Noord-Koreaanse wan een goede investering omdat het land steeds opener wordt. Hij vergelijkt Noord-Korea met China in het jaar 1981, toen het land zich langzaam open ging stellen voor de rest van de wereld.

Noord-Korea heeft nu vijftien vrije handelszones, maar is nog lang niet helemaal open voor de rest van de wereld. Wel zegt Jim Rogers dat dit snel zal gebeuren, aangezien het land toch belangrijke veranderingen door aan het voeren om zich wat meer open te stellen.

De Noord-Koreaanse wan: een risicovolle investering

Stelt Noord-Korea zich inderdaad meer open, dan kan een investering in de Noord-Koreaanse wan je veel opleveren. Het nadeel is dat je niet weet wanneer het land zich openstelt, of dit wel echt gebeurt en hoeveel je dan verdient met jouw Noord-Koreaanse munten. Een belegging in de wan kan erg succesvol zijn, maar al met al is het nog altijd een risicovolle investering.

Ben je niet bang om wat risico te nemen en vind je dit juist uitdagend, dan is het investeren in de wan mogelijk wel iets voor jou. Wil je liever met minder risico beleggen, dan kun je beter naar de Brexit kijken en je geld zetten op de speciale software van Brexit Hack.

LAAT EEN REACTIE ACHTER