De meeste ondernemers hebben zowel een persoonlijke als zakelijke creditcard waarmee de meeste kosten betaald worden. Doorgaans gaat het hier om een traditionele creditcard, waarbij maandelijks het uitgegeven bedrag wordt afgeschreven van de bankrekening. Dit betekent dat je met een creditcard in eerste instantie geld uitgeeft dat niet in je bezit is.

Soms kan dit risico’s dragen, omdat het limiet van de creditcard hoger kan liggen dan het maandelijkse vrij uit te geven bedrag. Een prepaid creditcard oplossen, omdat je met een dergelijke kaart nooit teveel geld uitgeeft. Zeker voor beginnende ondernemers is dit nuttig.

Prepaid kredietkaart versus traditioneel

Met een prepaid kredietkaart stort je zelf een bepaald bedrag op de kaart. Dit kun je vrijelijk uitgeven. Is het geld op, dan moet je opnieuw geld storten om iets te kunnen kopen of betalen. Op deze wijze kun je in principe geen geld uitgeven dat je niet hebt, wat met een traditionele creditcard wel het geval is.

Zeker voor beginnende ondernemers is dit erg prettig, omdat veel beginnende ondernemers slechts beperkte financiële middelen hebben en op iedere cent moeten letten. Ook is het een optie om een dergelijke creditcard te geven aan werknemers die kosten moeten maken voor het bedrijf.

Door ze een prepaid creditcard te geven, heb je meer controle over de bedragen die uiteindelijk worden uitgegeven. Wat met een traditionele kredietkaart een stuk lastiger is.

Wat is het verschil met een betaalpas?

Omdat je alleen geld uit kunt geven dat op de kaart staat, lijkt een prepaid kredietkaart op een normale betaalpas. Het verschil is dat je een creditcardnummer hebt en hierdoor op veel meer plekken kunt betalen met de pas. Niet alleen in het buitenland, waar lang niet altijd gepind kan worden, maar ook bij (buitenlandse) webshops en hotels.

Op deze wijze is een zakelijke prepaid creditcard veel nuttiger dan een zakelijke betaalpas.