De 5 belangrijkste weetjes over Amazon Prime Air

Leestijd: 6 minuten.

Werk je als postbode bij PostNL? Dan is het misschien beter om dit bericht nu weg te klikken. In dit artikel zullen we namelijk de toekomst van het bezorgen bespreken, en die staat geheel in het teken van drones.

Met de snelle technologische ontwikkelingen in de drone industrie zijn drones de laatste jaren een stuk toegankelijker geworden voor het grote publiek, kijk bijvoorbeeld eens naar de producten van het bekende merk DJI die van ongekend hoge kwaliteit zijn.

Nu is ook de transportwereld klaar voor de volgende grote stap, het Amerikaanse mega-bedrijf Amazon bijt het spits af en experimenteert met dronebezorging in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Israël  onder de naam Amazon Prime Air.

Wat zijn de 5 belangrijkste speerpunten van Prime Air? Scroll snel verder en lees er alles wat je moet weten over.

1. Er worden verschillende typen drones ingezet

Op Amazon kun je vrijwel alles kopen 25dtvyf. Van videogame tot stofzuiger tot boekenkast, al deze producten kun je hier vinden. Natuurkijk verschillen deze producten in grootte en gewicht, dus er zullen ook diverse typen drones nodig zijn om deze te moeten transporteren.

Voorlopig richt het bedrijf zich op kleinere pakketten, maar zijn er wel al beelden vrijgegeven van uiteenlopende modellen, zie de foto’s hieronder.

amazon prime air drone
Amazon Prime Air zet verschillende typen drones in.

2. Je hebt een landingspad nodig

Voordat een drone in je tuin of op je oprit kan landen moet deze natuurlijk wel weten waar deze precies moet landen. Aangezien de drones van Amazon volledig automatisch naar hun locatie vliegen moet de drone kunnen detecteren waar deze een bezorging zal moeten afleveren. Hiervoor heb je een landingsplek nodig.

Gelukkig hoef je geen volledig helipad te installeren, Amazon werkt namelijk met een landingsmat. Deze kun je uitrollen in je tuin en is door de drone te herkennen aan het Amazon logo op de mat.

Hierdoor is het voorlopig nog lastig om pakketten te laten bezorgen aan huis als je geen tuin of oprit hebt. Je moet de mat namelijk wel ergens kunnen uitrollen. Wanneer je bijvoorbeeld in een flat of appartementencomplex woont vormt dit een probleem. Hoe Amazon dit issue in de toekomst wil gaan oplossen is nog niet bekend.

3. Lang wachten op je pakket is verleden tijd

Een andere groot voordeel voor de consument is dat je niet meer lang hoeft te wachten op je online bestelling. Een drone omzeilt het verkeer en vliegt vrijwel letterlijk in een rechte lijn naar je huis.

Hierdoor kan een drone vele malen sneller een pakket afleveren dan de gebruikelijke manier. Amazon zelf stelt dat iedere aankoop binnen 30 minuten bij je voor de deur staat. Mocht dit echt haalbaar zijn dan is dit natuurlijk een gigantisch voordeel ten opzichte van bemande transporteurs.

amazon prime air drone bezorging
Ondanks dat sommige drones er wat lomp uitzien kunnen ze hoge snelheden bereiken, en verslaan ze iedere postbode met gemak.

4. Woon je afgelegen? Dan kun je beter verhuizen

Deze revolutionaire manier van transport is uiteraard uiterst indrukwekkend, maar er zitten natuurlijk nog wel een paar haken en ogen aan.

Zo is een groot probleem bij drones op dit moment dat ze razendsnel door hun batterij gaan. Toekomstige ontwikkelingen zullen dit ongetwijfeld beter maken, maar vooralsnog is het maximale bereik van de Amazon drones een kleine 50 kilometer. Aangezien de drone heen en terug moet vliegen dien je dan binnen een straal van 25 kilometer van een distributiecentrum te wonen.

5. Je zult nog even geduld moeten hebben

Ben je enthousiast geworden over deze nieuwe ontwikkelingen, en kun je niet wachten om zelf je eerste bestelling te doen die volledig geautomatiseerd in je tuin wordt afgeleverd? Dan kom je wellicht van een koude kermis thuis.

Het zal namelijk nog even duren voordat drone bezorgingen de internationale standaard zullen worden. Zo dient eerst de techniek geoptimaliseerd te worden aangezien Amazon nu nog in de bèta-testfase zit. Het bedrijf wil 100% kunnen garanderen dat alles veilig verloopt.

Daarnaast is de wetgeving in veel landen nog een obstakel. Zo verschillen de regels van land tot land soms heel sterk, en is het vaak niet toegestaan om onbemande voertuigen dergelijk lange afstanden te laten vliegen.

amazon drone
Je zult nog even moeten wachten voordat je de drones van Amazon in de Nederlandse lucht zult zien vliegen.

Ondanks dat we nog in de beginfase zitten van drone bezorging, zijn we bij Managing It uiterst optimistisch over deze innovatieve manier van pakketbezorging. Kijk alleen al hoe populair de vele drone webshops in ons land zijn.

We denken dan ook dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn voordat iedereen zijn nieuwe kleren, gadgets en boodschappen gewoon op de oprit kan laten bezorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER