Wanneer je een bedrijf opricht moet je altijd nadenken over verschillende soorten verzekeringen en daaronder valt ook de verzuimverzekering. Maar dit is niet voor ieder bedrijf relevant. Maar wanneer dan wel? We leggen het je even uit.

Wanneer?

Wanneer een medewerker langdurig ziek is kun je als ondernemer hier erg veel last van hebben. Wanneer je een kleine onderneming hebt is het zeker belangrijk om hiervoor verzekerd te zijn.

Dit omdat de financiële klap anders extra hard aankomt. Wanneer je contracten aanbiedt op basis van uren moet je kijken naar het aantal uren dat je medewerkers minimaal mogen worden ingepland.

Het minimum is twee uur en het maximum 40 uur. Wanneer je alleen maar medewerkers in dienst hebt die een 2 tot 12 uur contract hebben is het niet interessant om een verzuimzekering te nemen voor deze medewerkers, dit omdat de minimale 2 uur niet zoveel financiële klappen veroorzaken.

Wanneer je medewerkers hebt die voor meer uren zijn aangenomen is dit zeker de moeite waard.

Waarom?

Wanneer een medewerker langdurig ziek is draai jij als ondernemer op voor alle kosten. Gemiddeld kost je dit €250 euro per dag.

En dan hebben we het nog niet eens over re-integratie van de medewerker want dat kost nog een stukje meer. Wanneer een medewerker langdurig ziek is, moet je soms zelfs extra personeel aannemen om de taken te vervullen.

Het is daarom belangrijk dat je deze zaken van tevoren goed geregeld hebt.

Beroepen

Bij sommige beroepen is het extra belangrijk om te werken met de verzuimverzekering.

Denk aan fysiek en mentaal zware beroepen zoals de zorg of de bouw. De werkomstandigheden zijn in deze branches vaak niet optimaal en het is daarom erg belangrijk om hier goed tegen verzekerd te zijn.

Medewerkers zijn hier gemiddeld vaker ziek dan bij fysiek minder zware beroepen.

Voorkomen

Uiteraard is het niet altijd te voorkomen dat je medewerkers langdurig ziek worden. Echter kan jij zelf het verzuim wel beperken.

Zorg voor een optimale werkomgeving en voor de optimale arbeidsomstandigheden, op deze manier houd je je medewerkers gezond en worden ze minder snel ziek.