Pennen zijn en blijven leuk en toch eenvoudig om te geven. En saai worden ze nooit, echt niet. Want ze kunnen meer dan je wellicht dacht. Een pen mag dan misschien niet zo aantrekkelijk klinken voor wie op zoek is naar originele relatiegeschenken.

Denk daar toch even twee keer over na en lees verder, want ze kunnen levens redden! Een niet zo voor de hand liggende reden om de pen toch nog eens te overwegen om weg te geven. Daarnaast blijven bedrukte pennen gewoon toch wel lekker goedkoop en makkelijk.

Altijd nodig én handig

Pennen bedrukken staat nog altijd op nummer 1 van alle promotionele artikelen, zo gaf het marketingmagazine Emerce in een artikel aan. Ze worden het meest gebruikt en het vaakst weggegeven. En dat is ook helemaal niet gek. We gaan straks verder over het feit dat pennen levens redden, want er zijn meer redenen waarom schrijfgerei ideaal blijft om te geven én te krijgen.

Of het nu gaat om een makelaardij, een autodealer, een hotel of misschien wel een voetbalclub: een pen past altijd bij de afzender en bij de doelgroep. Pennen zijn kleine voorwerpen en raken nog wel eens kwijt of gaan op den duur stuk. Ze zijn daardoor altijd nodig. Het is bovendien heel mooi dat je tegenwoordig van alles kunt met tablets, smartphones en laptops, maar het blijft handig om even snel iets te kunnen opschrijven. Tijdens meetings of colleges, maar ook bij het maken van een simpel boodschappenlijstje.

Oneindige mogelijkheden

Dat een pen wel eens wisselt van eigenaar, kun je vast wel beamen. Maar wist je ook dat een pen gemiddeld bij wel 7 verschillende eigenaren terechtkomt? Wie als promotiemateriaal voor de organisatie een pen cadeau doet aan zijn doelgroep, zorgt ervoor dat zijn logo door meerdere personen wordt gezien. Bewust en onbewust blijft dit hangen en zal de afzender sneller een voorkeurspositie creëren bij de doelgroep.

Nog een goede reden om voor de pen te gaan, is dat door al die soorten, maten en materialen de mogelijkheden oneindig zijn. Een pen kan worden bedrukt met het logo, maar graveren kan ook een uitstekende mogelijkheid zijn. Oké, goede redenen misschien, maar we geven nu een argument dat wat minder voor de hand liggend is. Gebruik een pen om, jawel, levens de redden!

Een pen kan een held zijn!

Lees ik dat goed? Ja, dat lees je goed. Een pen redt levens, maar hoe dan? In het Academisch Ziekenhuis in Wales is onderzoek gedaan naar hoe een pen, en welke soort pen, mensen kan redden van verstikking. De onderzoekers gaven aan dat een pen in principe twee eisen heeft hiervoor: hij moet eenvoudig en snel uit elkaar te halen zijn en het buisje moet dikker zijn dan 3 millimeter.

Verstikking is natuurlijk een noodgeval waarbij snel gehandeld moet worden. Daarnaast kan het buisje, wanneer het dik genoeg is, het slachtoffer van lucht voorzien. Dus, een pen die hieraan voldoet is ideaal voor elke doelgroep.

Waar is het gaatje in de dop voor?

Als we het toch over levens redden hebben, heb je je wel eens afgevraagd waarom er in de dop van een balpen altijd een gaatje zit? Vast niet, je hebt immers wel meer te doen. Maar dit gaatje is belangrijker dan je misschien zou denken. De penknagers onder ons kunnen vast beamen dat de dop ook een interessant voorwerp is om op de knagen.

Wanneer die per ongeluk het keelgat inschiet, is de kans op verstikking dankzij dit gaatje een stuk kleiner. Het gaatje in de dop is onderdeel van de internationale veiligheidsvoorwaarden van balpennen. Handig om te weten, voor de volgende keer dat je balpen eraan moet geloven.