Lifehacks voor ondernemers zijn in! Als ondernemer moet je namelijk van alle markten thuis zijn, niet alleen in je core business maar ook in het vak Ondernemen: kennismanagement, timemanagement en persoonlijke ontwikkeling staan hier o.a. op het (les)programma.

Maar waar het uiteindelijk om draait is productiviteit en winst – hier graag meer van en in minder tijd. Hoe helpen je de lifehacks erbij?

Quick wins

Zie lifehacking als een soort afkorting waardoor je je dagelijkse weg als ondernemer sneller af kunt leggen. Lifehacks voor ondernemers horen eenvoudig, snel en effectief te zijn, anders neem je geen afkorting en krijg je geen quick wins.

Hoe kan je slim gebruik maken van alle voordelen die IT, internet en apps je bieden om je doel sneller en effectiever te bereiken?

Hieronder vind je een handige wegwijzer waarmee je via verschillende wegen komt waar je wilt zijn.

1. Een goed begin

Wij beginnen heel basic met twee gratis e-books die je op onze site kunt vinden: ‘Stoomcursus boekhouden voor de beginnende zzp’er’ en ‘Slimmer ondernemen’.

Ook deze e-books zijn lifehacks voor ondernemers en echte quick wins, ze helpen je met handige tips op weg als je aan deze timmert. Download ze meteen!

Bij de volgende punten passen we onze eigen definities van kennismanagement, timemanagement en persoonlijke ontwikkeling toe maar net als de lifehacks voor ondernemers zijn ze praktisch en hands-on, ze verhogen je productiviteit en besparen je tijd.

2. Kennismanagement (CRM)

Kennis is macht – een te pas en onpas gebruikte uitspraak maar daarom niet minder waar.

Voor jou is het belangrijk te weten wat je klanten doen, waar ze van houden en hoe je ze het beste kunt bereiken. Kies er daarom voor een goed CRM-systeem. Misschien denk je nu, dat heb ik allemaal veilig in mijn hoofd zitten maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk en minstens even veilig buiten je hoofd kan?

Voor je eigen gemoedsrust (je kan en mag de informatie loslaten) en voor een hogere productiviteit door kennismanagement is een CRM-systeem beslist noodzakelijk.

3. Timemanagement

Alles waardoor je als ondernemer tijd bespaart zodat je je op je core business kunt richten en niet verzandt in de dagelijkse administratie sleur is pure winst.

Zorg voor nog meer productiviteit door naast een CRM-systeem ook een geschikt boekhoudingspakket, facturatieprogramma en handige urenregistratie- en/of voorraadbeheer software te kiezen.

Wat je met een zo volledig mogelijke automatisering aan tijd wint, vertaalt zich in meer productiviteit en hogere omzet. Quick wins!

4. Persoonlijke ontwikkeling

We laten mindfulness, zelf bewustzijnstraining en co. voor wat ze zijn en tonen je mogelijkheden waarmee je je kennis van het vak Ondernemen onmiddellijk kunt vergroten.

Wil jij bijvoorbeeld beter leren plannen bij het inzetten van je personeel of je voorraadbeheer, helpen we je graag bij het kiezen van de juiste planning app.

Wil je een project goed kunnen managen, ondersteunt een passende projectmanagement software je hierin en zorgt tegelijkertijd voor verbreding van je kennis.

Ondernemen is echt een vak…

… een vak dat je niet alleen kan leren maar ook kan uitbesteden aan slimme software die bedrijfsprocessen zoals je CRM voor je regelt.

Onze belangrijkste lifehacks voor ondernemers tip is daarom: laat de software voor je werken en werk zelf aan het uitbouwen van je core business!