Net zoals thuis wil je ook op kantoor geen hinder ondervinden van de zon. In het zonnetje zitten is lekker, maar als je achter de computer aan het werk bent is de zon eerder een vijand dan een vriend. Met zonlicht op je scherm is het immers lastig werken. Bovendien kan het op kantoor behoorlijk warm worden als ’s zomers de zon vol op de ramen schijnt.

Goede zonwering is daarom voor elk kantoor een must. Gelukkig zijn er qua zonwering voor de zakelijke markt tegenwoordig een heleboel opties.

Rolgordijnen, praktisch en stijlvol

Een populaire soort zonwering is het rolgordijn. Al jarenlang zie je rolgordijnen vaak terug in woningen en kantoorpanden. Dat is natuurlijk niet voor niets: rolgordijnen zijn namelijk erg praktisch, maar tegelijkertijd ook stijlvol en mooi om te zien. Rolgordijnen zijn er in vele soorten en maten.

Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit elektrisch of handmatig bediende rolgordijnen. De meeste rolgordijnen laten nog wel wat licht door, maar er zijn ook verduisterende exemplaren. Heb je in je kantoorpand een ruimte waar vaak presentaties met een beamer worden gegeven?

Dan kun je kiezen voor zulke speciale verduisterende rolgordijnen die ervoor zorgen dat iedereen het scherm goed kan lezen. Wil je het door middel van zonwering koel houden op kantoor, dan zijn eigenlijk alle soorten rolgordijnen wel geschikt.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen bestaan uit brede apart van elkaar bedienbare banen stof, die het interieur van je kantoor een sfeervolle uitstraling geven.

Qua mate van verduistering is er veel keuze: van transparant tot volledig verduisterend. Paneelgordijnen zijn functioneel, flexibel en ideaal voor grote ramen.

Plissés

Wat voor soort raam je ook hebt, plissés zijn altijd een goede keuze. Plissés lijken wel wat op gordijnen, maar zijn geplooid en in- en uitvouwbaar als een harmonica. Ze zijn met name geschikt als je op zoek bent naar zonwering die nog wel wat licht doorlaat.

Verticale lamellen

Verticale lamellen zijn zeer praktisch, omdat je ze naar links en naar rechts kunt draaien. Op die manier kun je ze met de zon meedraaien, zodat je geen moment van de dag last hebt van zonlicht op je computerscherm.

Verticale lamellen kunnen zowel elektrisch als handmatig bediend worden.

Horizontale jaloezieën

Jaloezieën worden al tientallen jaren gebruikt als zonwering, zowel in woningen als kantoren. Ze zijn dan ook voor vrijwel elke soort raam geschikt.

Net als bij verticale lamellen is het met jaloezieën mogelijk om ze aan de stand van de zon aan te passen. Je kunt ze helemaal dichtdraaien of enigszins openlaten om net nog een beetje zonlicht je kantoor binnen te laten.

Gordijnen en vitrage

Op kantoor kun je natuurlijk ook kiezen voor “normale” gordijnen. Gordijnen houden warmte en licht tegen, maar hebben natuurlijk ook een decoratieve functie.

Gordijnen en vitrage zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en materialen, waardoor je elke sfeer kunt creëren die je maar wilt.

Hoogwaardige zonwering voor op kantoor

Heb je advies nodig over welke soort zonwering voor jouw kantoor het meest geschikt is? Neem dan contact op met M+N Projecten, fabrikant van hoogwaardige zonwering voor de zakelijke markt.

Een prettige werkomgeving is essentieel voor het welzijn en de productiviteit van je werknemers. Laat je dus goed adviseren voordat je overgaat tot het kiezen van zonwering voor je kantoor.