Via allerlei instanties kun je leren beleggen. Diverse goeroes, maar ook gerenommeerde instituten, bieden mogelijkheden aan om (al dan niet tegen betaling) jou te leren handelen op de beurs.

Uiteraard is het volgen van zo’n cursus (helemaal als deze gratis is) nooit een gek idee. Maar is dit ook daadwerkelijk de heilige graal om geld te verdienen? Nee. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden.

Niet fool-proof

Er zijn verschillende redenen waarom een cursus beleggen geen fool-proof methode is om het beleggen te leren. Bijvoorbeeld:

Beleggers gaan altijd uit van intuïtie

Beleggen is uiteindelijk een kwestie van intuïtie. Je kunt nog zoveel leren, het gaat uiteindelijk om het juiste onderbuikgevoel en hiernaar handelen. En dat gevoel heb je of niet.

Beleggen blijft koffiedikkijken

Op de ochtend van 11 september 2001 vlogen 2 vliegtuigen de twee torens van de Twin Towers binnen. Dit was het begin van een serie evenementen die een enorme beurscrash tot gevolg had. Zo’n crash kun je niet zien aankomen, net als heel veel kleinere evenementen.

Andere methoden

Je kunt ook verschillende andere methoden aanwenden om te beleggen. Hieronder noemen we 2 manieren die je zonder een cursus beleggen direct kunt aanwenden. Deze 2 manieren zijn zo ingericht, dat je geen kennis van zaken hoeft te hebben.

Methode 1: via de bank

Je kunt bij de bank beleggen met een speciale beleggingsregeling. Hierbij leg je een bedrag in (verschillend per bank) en daarmee wordt belegd.

Met zo’n beleggersrekening kun je rekenen op een rendement van enkele procenten per jaar, waardoor je vermogen rustig, maar gestaag groeit. Als het tegenzit, kun je natuurlijk ook geld verliezen.

Methode 2: met BuffettMethode

BuffetMethode is een adviestool die helpt bij het beleggen in opties. Hiermee beleg je zelf, maar word je geadviseerd door de tool. De rendementen kunnen hoog oplopen. Hier zit natuurlijk ook een wat groter risico aan, maar de berichten rondom deze tool beloven veel goeds. Zo kun je al gauw veel geld verdienen met BuffettMethode.