Beschik je over een eigen bedrijf dan is het van groot belang om nieuwe klanten binnen te halen. Gezien het merendeel van de acquisitie tegenwoordig via het internet gaat is een professionele online presentatie dan ook van essentiële waarde. 

Maar hoe pak je dat precies aan? Wat zijn de punten waar je op moet letten om zoveel mogelijk nieuwe klanten binnen te halen?

In dit blog geef ik 3 doelgerichte tips die jou gegarandeerd nieuwe klanten zullen opleveren.

1. Zorg voor optimale online vindbaarheid

Het merendeel van de klanten komt tegenwoordig via het internet. Het is dan ook belangrijk dat je goed vindbaar bent op de zoektermen waarop mensen zoeken.

Dit doe je door jouw site te voorzien van kwalitatieve content die duidelijk maakt aan zowel zoekmachines zoals Google, maar ook aan de bezoeker waar jouw site over gaat en wat je te bieden hebt.

2. Zet aan tot actie

Nu je nieuwe bezoekers trekt is het natuurlijk belangrijk dat deze worden omgezet in klanten. Daarom is het cruciaal om een goede salespitch te hebben die direct aanslaat.

Bevalt jouw site niet, dan is de bezoeker immers direct weg.

Schrijf daarom in een aantrekkelijke en overtuigende stijl. Maak gebruik van klantreferenties en reviews. Laat meteen zien waarom jouw bedrijf dé beste keuze is.

Ook is het slim om hierbij gebruik te maken van contactformulieren en mailinglijsten. Geef klanten de mogelijkheid om een emailadres achter te laten zodat ze niet direct hoeven te beslissen.

Jij kunt ze vervolgens binnenhalen door ze een aantrekkelijke korting te geven.

3. Maak gebruik van hoogwaardige beelden

Het gros van de websites maakt gebruik van gratis stockphoto’s, en eerlijk toegegeven, ook wij bij Managing IT schuwen hier niet voor.

Wanneer je echter maar één keer beelden nodig hebt, bijvoorbeeld voor de homepage van je website is het sterk aan te raden om te investeren in professionele foto’s die zijn afgestemd op jouw bedrijf.

Gebruik dus beelden van je kantoor, je werknemers, je producten en diensten, hoe meer hoe beter! Dit schept een band van vertrouwen met de klant. Het geeft de site een gezicht.

Tip: Wil je echt boven je concurrentie uitsteken? Laat dan jouw kantoor of showroom zien met een drone video. Hiermee kun je geweldige opnames maken en pak je meteen de aandacht.