Een bijbaan vinden als student in Amsterdam is niet zo moeilijk. De hoofdstad van ons land is namelijk de populairste stad voor studenten, je kan je dus wel voorstellen dat hier ook genoeg baantjes te vinden zijn als student.

Er studeren in Amsterdam zo een 108.442 studenten en hiervan wonen er zo een 47.186 studenten in deze gemeente zelf. In zo een grote stad vol met studenten en 1000 kroegen kun je jezelf wel voorstellen dat veel studenten een bijbaantje in de horeca nemen.

Horeca is meer dan rondlopen met glazen en borden

Mensen denk al gouw dat werken in de horeca alleen maar draait om het serveren van eten en drinken en opnemen van bestellingen, maar werken in de horeca is veel meer dan alleen maar rondlopen met borden en glazen!

Je krijgt te maken met een heleboel zaken waar je rekening mee moet houden tijdens je werk maar ook die ja kan gebruiken om je zelfontwikkeling te stimuleren. Met ervaring opdoen in de horeca bouw je een heleboel zelfontwikkeling op die in het dagelijks leven goed van pas kunnen komen.

Een aantal van die punten hebben wij voor jou hieronder opgeschreven.

Sociaal

Je bent de hele dag door bezig met klanten en andere collega’s, dit betekend dus dat je veel in contact bet met anderen. Door al die contacten wordt je stukken socialer en leer je met omgaan met anderen.

Omgaan met verschillende situaties en mensen

Doordat je met veel verschillende klanten te maken krijgt beland je ook in verschillende situaties waar je mee moet leren omgaan.

Prioriteitenstellen

Wat is belangrijk, wat heeft prioriteit en wat komt later? In de horeca moet je leren om prioriteiten te stellen voor wat echt belangrijk is.

Algemene kennis

Je bent met een heleboel dingen bezig in de horeca, je leert gerecht en drankjes kennen, je leert omgaan met mensen, je leert om schoon te maken en ruimt op. dingen die je thuis ook nodig hebt.