Jij bent een gedreven werknemer die altijd streeft naar excellentie. Je zal altijd het uiterste doen om het maximale resultaat te halen. Deze houding moet zich natuurlijk ook reflecteren in jouw werkplek. Het is doodzonde als jouw prestaties zouden verminderen omdat jij je werkplek niet op orde hebt.

Zonder dat je het in de gaten hebt, kunnen kleine details jouw productiviteit beïnvloeden. Hier staat alles wat je moet regelen voor de perfecte werkplek op een rij.

Alles voor een gezond lichaam

De eerste factor waar jouw werkplek een enorme impact op heeft, is je lichaam. Al lever je nog zo’n goed werk als je daarna maanden ziek thuis bent vanwege een hernia is je gemiddelde productiviteit laag.

Je zit uren per dag op deze plek, dus deze moet wel gezond zijn voor je lichaam.

De stoel en de tafel zijn de basis van jouw gezonde werkplek. Jouw stoel moet voldoende steun aan je rug geven.

Verder moet je zorgen dat de hoogtes van de tafel, de stoel en de leuningen ergonomisch verantwoord zijn. Als je twijfelt over wat ideaal is, vraag het dan aan collega’s of aan het internet.

Ten tweede moet je zorgen dat je computeraccessoires in orde zijn. Gebruik geen muis van 5 euro, maar gebruik er een die goed in je hand past en je pols zo min mogelijk belast.

Gebruik een goed computerscherm dat je geen pijn aan je ogen geeft aan het eind van de dag.

Alles tegen rommel

De tweede belangrijke factor voor jouw werkplek zijn de zaken die rommel voorkomen. Een rommelig bureau wekt een slechte indruk op jouw collega’s en je leidinggevende. Hou je bureau dus op orde!

Papier is de grootste vervuiler van een gemiddelde werkplek. Het is dus belangrijk om een systeem te hebben om dit te kunnen organiseren. Denk hierbij aan een archiefkast of la of een bakjessysteem.

Daarnaast is het goed om meerdere bakjes en bekers te hebben op je bureau. Hierin kun je de rest van de rommel, zoals pennen en ander gerei opbergen.

Digitale hulp

Er zijn tegenwoordig veel technische snufjes die jouw werkplek kunnen verbeteren. Zorg dat jouw computer modern genoeg is voor jouw werkzaamheden.

Als je met grafische vormgeving werkt, moet jouw computer wel de software goed kunnen runnen. Als je veel data via het internet moet versturen, moet je een goede uploadsnelheid hebben.

Je moet ook zorgen dat je niet afhankelijk bent van de cloud.

Het is superhandig om je documenten overal bij de hand te hebben, maar zorg dat je een fysieke back-up hebt. Dan kan jouw presentatie ook bij een internetuitval gewoon doorgaan.

Tegenwoordig zijn externe harde schijven zeer betaalbaar en groot genoeg voor al jouw documenten.

De setting

Het laatste belangrijke onderdeel van jouw werkplek is zeer persoonlijk. Dat is de setting. Sommige mensen excelleren als ze dicht bij collega’s zitten, terwijl andere zich moeten kunnen afzonderen.

Je moet uitzoeken wat voor jou de perfecte setting is om te excelleren en vervolgens moet je deze setting realiseren.