Voor de moderne manager is een smartphone een onmisbaar item. Je mail checken, foto’s maken van presentaties, al je belangrijke data direct tot je beschikking vanuit je broekzak, het is haast niet meer in te denken hoe je ooit zonder hebt gefunctioneerd. Met de Galaxy S8 heeft Samsung misschien wel de beste smartphone van dit moment op de markt gebracht. Wat maakt deze telefoon zo goed, en welke functies steken er bovenuit?

1. Design van de toekomst

We hebben er lang op moeten wachten, maar het lijkt erop dat we nu eindelijk smartphones gaan zien die geen randen meer hebben.

Het eerste wat dan ook opvalt wanneer we de Samsung Galaxy S8 in handen hebben is uiteraard het innovatieve ontwerp van de smartphone. We herkennen het scherm dat overloopt in de zijkant van de telefoon natuurlijk al van de Galaxy S7 Edge, maar de S8 is ook aan de onder- en bovenkant vrijwel geheel randloos. Hierdoor heeft de S8 een zeer futuristische look en een werkelijk adembenemend scherm. Zo kun je in je pauze even in optimale beeldkwaliteit Netflixen.

2. Razendsnel foto’s schieten

Een andere nieuwe feature van de S8 is dat je binnen no-time haarscherpe foto’s kunt nemen. Door tweemaal op de powerknop te drukken opent de camera direct, en door de snelle autofocus kun je hierdoor binnen één seconde de perfecte foto schieten. Zo mis je nooit meer een belangrijk moment. Het toffe aan deze functie is dat deze ook werkt wanneer de Galaxy S8 uit staat.

3. Verlaag je schermresolutie

De resolutie van je scherm verlagen? Waarom zou je dat willen doen vraag je je misschien af? Aangezien de Galaxy S8 een erg groot scherm heeft en een zeer hoge resolutie van 2960 x 1440 pixels (WQHD+) in de hoogste stand, heeft dit als gevolg dat je accu snel kan opraken bij intensief gebruik.

Daarom kun je er voor kiezen om de resolutie te verlagen naar 2220 x 1080 (FHD+) of 1480 x 720 (HD+). Hiermee gaat je accu vele malen langer mee, een erg handige functie voor als je even geen oplaadpunt bij de hand hebt.

4. 8 Megapixel front camera

De Galaxy S8 beschikt over een geweldige 12 megapixel camera aan de achterzijde van de telefoon, maar ook de camera aan de voorzijde maakt zeer goede foto’s. In tegenstelling tot Apple lijkt Samsung het dus wel te snappen. Ideaal voor als je dagelijks selfies of snaps stuurt naar je collega’s.

5. Spraakopdrachten met Bixby

Eindelijk kun je ook je Samsung smarthphone aansturen met spraakopdrachten dankzij de ingebouwde software Bixby. Of je nu een email wilt verzenden of een bestand wilt verzenden naar je ondergeschikten, met Bixby kun je eenvoudig en effectief simpele taken uitvoeren. Bixby werkt verrassend goed en is vergelijkbaar met Siri.

Is het dus tijd om je smartphone te upgraden? Dan is de Samsung Galaxy S8 één van de beste picks van dit moment. Op Mobiel.nl check je bij welke provider je ‘m het voordeligst krijgt.