Naast personeelskosten, huur en middelen is zakelijke energie een flinke kostenpost. Als ondernemer is het dus belangrijk om deze energie kosten zo laag mogelijk te krijgen en te houden. Er zijn verschillende manieren voor een ondernemer om deze energie kosten laag te krijgen.

Dit kan de ondernemer bijvoorbeeld doen door energie te vergelijken en door te energie besparende maatregelen te nemen.

Kosten besparen op de energierekening

Simpele energiekosten besparende maatregelen zijn:

1. Verlichting: een bedrijf maakt gebruik van een kantoor en/of een fabriekshal. Deze moeten vaak overdag worden verlicht en de lichtschakelaars worden meestal door medewerkers beheerd. Dit heeft vaak als gevolg dat ruimtes worden verlicht wanneer er geen personeel aanwezig is. Een bewegingssensor kan in zulke gevallen een uitkomst zijn. De sensor schakelt het licht in zodra er beweging wordt geconstateerd.
Als ondernemer kun je ook nadenken over aanschaf van bijvoorbeeld ledverlichting. Dit scheelt enorm in het gebruik van energie in vergelijking met traditionele verlichting.

2.Verwarming en verkoeling: door verschillende slimme energie besparende maatregelen te nemen in het pand kun je als ondernemer aanzienlijk besparen in de stookkosten. Dit zijn meestal bedrijfspand afhankelijke veranderingen. Het is dan ook aan te bevelen om een energie adviseur in te schakelen.

3. Energie vergelijken: mocht het energie verbruik maximaal te zijn teruggedrongen. Of wegen de energiebesparende kosten niet op tegenover de energiekosten. Is het nog een mogelijk om over te stappen van energie leverancier. Energie vergelijken is dan de oplossing via een online energievergelijker.

Online zijn slimme tools beschikbaar voor de zakelijk ondernemer. Door het energie verbruik en de postcode in te voeren weet je binnen enkele seconden of je bij je huidige energie leverancier nog goed zit.

Heb je de energieleverancier gevonden die bij de huidige situatie past? Dan is overstappen van energieleverancier een fluitje van een cent. De meeste leveranciers hanteren een overstapservice. Wat ervoor zorgt dat de overstap vlekkeloos verloopt.